Kategórie
 
 
 
 
 
 

Obranné spreje: bezpečnosť a účinnosť

Dátum: 11.09.2023     Čítanie na: 8 min.

Obranné spreje, známe aj ako korenisté spreje, sú obľúbeným nástrojom pre osobnú obranu. Sú kompaktné, ľahko dostupné a môžu byť účinným prostriedkom na ochranu pred nebezpečnými situáciami. V tomto článku sa pozrieme na ich rozdelenie, dráždivé látky použité v nich a formy rozprašovania.

CZ Shadow 2 Compact: kombinácia precíznosti a kompaktnosti

CZ Shadow 2 Compact je najnovší model pištole do rodiny CZ. CZ Shadow 2 Compact je zbraň, ktorá spojuje precíznosť a kompaktnosť do jedného elegantného balenia. Táto novinka od renomovanej českej spoločnosti Česká zbrojovka (CZ) zaberá svoje miesto vo svete športovej streľby aj každodenného nosenia

Strely a strelivo Ares

Dátum: 28.03.2023     Čítanie na: 4 min.

Konštruktéri a výrobcovia streliva neustále posúvajú hranice presnosti a balistiky, strely a strelivo od spoločnosti Ares rieši aj iný problém, konkrétne vystavovaniu sa kontaktu s olovom. Poďme sa spoločne pozrieť, čo táto nová technológia ponúka.

Reloaderi už roky vedia, že vytvorenie vlastného výkonnostne špecifického streliva vám môže poskytnúť výhodu v súťaži. Zníženie spätného rázu, rýchlejšie následné výstrely a lepšia presnosť – to všetko môže priniesť správne strelivo na strelnici. 

Dillon Precision: výber pre profesionálov aj nadšencov

Dátum: 25.8.2023    Čítanie na: 10 min.

Ak ste nadšeným strelcom, pravdepodobne už viete, že prebíjanie vlastných nábojov môže byť efektívnym spôsobom zlepšenia presnosti a úspory peňazí. A jedným z najdôležitejších nástrojov pre tento proces je prebíjací lis.
Keď príde reč na kvalitné prebíjacie lisy, meno Dillon Precision sa často vyníma. Táto spoločnosť si vytvorila renomé vďaka svojim spoľahlivým, presným a vysoko výkonným produktom. Tu je prehľad niektorých z najpopulárnejších modelov, ktoré získali srdcia profesionálnych strelcov a prebíjačov na celom svete.

Návod na výber a použitie prebíjacích ručných lisov

Dátum: 07.08.2023    Čítanie na: 6 min.

Prebíjanie streliva je pre mnohých nadšencov streľby zábavným a užitočným koníčkom. Ak sa chcete pustiť do tejto aktivity, budete potrebovať vhodný prebíjací lis. Existuje mnoho značiek a modelov prebíjacích ručných lisov, medzi ktoré patria napríklad Dillon Precision, Lee a mnohé ďalšie. V tomto blogu sa pozrieme na niektoré z týchto značiek a ich výhody. Budeme analyzovať ich jedinečné výhody a pomôžeme vám vybrať ten najvhodnejší lis pre vaše individuálne potreby a preferencie.

Výber správneho pušného prachu: Kľúčové vlastnosti pre ideálny výkon streliva

Dátum: 23.07.2023     Čítanie na: 5 min.

Správny výber pušného prachu je dôležitý pre každú aplikáciu nabíjania a to bez ohľadu na to, či sa jedná o športovú streľbu, lovecké účely alebo iné situácie, kde je použitie strelných zbraní nevyhnutné. Rôzne vlastnosti prachu ovplyvňujú balistiku hotového náboja, konzistenciu dávkovania a mnoho ďalších vecí. Aby ste si mohli vybrať prach pre svoju aplikáciu, je dôležité pochopiť rôzne vlastnosti, ktorými sa jednotlivé prášky vyznačujú.
Rôzne vlastnosti pušného prachu majú zásadný vplyv na výkon hotového náboja a celkovú kvalitu streliva. Pri výbere pušného prachu je kľúčové vedieť, aké vlastnosti sú pre vašu konkrétnu aplikáciu najdôležitejšie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia